SABINE VAN MEETEREN COMMUNICATIE + LADYSPEAKER – Sabine van Meeteren

Zo’n vier jaar geleden gaat Sabine van Meeteren, van Sabine van Meeteren Communicatie + Ladyspeaker, voor zichzelf beginnen, ze heeft alleen nog niet bedacht wat ze precies gaat doen. “Ik wist wel wat ik kon door mijn vorige banen, maar is dat dan ook wat je gaat aanbieden als zzp’er? Ik kwam er niet goed uit en ben toen in gesprek gegaan met mijn buurman. Hij is ontwerper bij een design bureau en in dat gesprek heeft hij de vraag omgedraaid. In plaats van te bedenken wat ik kon aanbieden zijn we gaan filosoferen. Wie ben ik, waar sta ik voor, wat vind ik leuk om te doen en waar krijg ik energie van? Toen kwam het woord ‘kameleon’ naar voren en dat ben nog steeds wel. Dat woord past nog net zo goed als de huisstijl die hij toen voor mij ontworpen heeft.”

Bewonersportret Sabine van MeeterenDe kameleon in Sabine toont zich nu vooral in de verscheidenheid aan dingen die ze doet. “In wat ik doe is communicatie en verbinding de gemene deler. Dat gaat van kletsen met mijn kinderen als ik ze op bed leg tot het organiseren van een evenement. Ik probeer ook juist die combinatie aan te bieden als zzp’er en dat maakt mijn opdrachten vaak erg divers. Ik heb bijvoorbeeld de Tweede Kamer geholpen bij aanbestedingstrajecten, ben locatiemanager geweest van de Haagse Toren, heb een cultureel wijkevenement georganiseerd en de communicatieprocessen geleid voor een project rondom burgerparticipatie van de Gemeente Den Haag. Ik wilde graag af van de klassieke vorm van een communicatiefunctie en dat is tot nu toe goed gelukt. Maar soms vergeet ik nog wel dat ik helemaal zelf kan bepalen wat ik wel en niet doe. Mijn man zegt dan altijd tegen me: natuurlijk kan je kiezen, je bent toch niet voor niets zelfstandige!”

Ook De Compagnie past in die keuzevrijheid die Sabine zo graag om zich heen heeft. “De ongedwongen sfeer is hier zo fijn. Je kan lekker met je deur open werken, maar moet je even knallen dan mag ‘ie gewoon dicht. Er is best vaak wat te doen, maar als het even niet past dan kijkt niemand je daar op aan. Je bent echt een deel van een leuke groep mensen en kan ook altijd een praatje maken. De Compagnie is mijn rustige basis, dat had ik niet zo toen ik vanuit huis werkte. Daar heb ik toch altijd veel afleidingen en andere klusjes. Hier kan ik heerlijk naar de groene tuin kijken en een beetje mijmeren. Als ik ’s ochtends mijn kinderen naar school heb gebracht, klap ik daarna mijn laptop open aan een vrijwel lege tafel en begin met werken. Heerlijk!”

Bewonersportret Sabine van Meeteren‘Iets met koffie’ gaat in de toekomst de combinatie van communicatie en verbinden uitbreiden, vertelt ze. “Ik houd ontzettend van koffie drinken en koffietentjes. Ik heb al langer de droom om een koffietent te beginnen. Voor de mensen, het kletsen en de mooie verhalen die gedeeld worden over een kopje koffie. Nadat ik mijn baan bij Stichting MOOI had opgezegd en net voor mijzelf begon is dit dan ook even het plan geweest. Ik had geen ervaring in de horeca, maar heb toen wel een heel ondernemersplan opgesteld. Doordat de investering te hoog lag heb ik het uiteindelijk niet gedaan, maar ik hoop dit plan binnenkort wel uit de ijskast te kunnen halen. Ik ga in ieder geval binnenkort op de website van een vriendin al bloggen over koffietentjes. Zij verzamelt op haar site allerlei activiteiten voor kinderen en dan ga ik ouders ook iets leuks te doen geven!”

Sabine van Meeteren

LinkedIn Sabine van Meeteren
Geestbrugkade 32

Shareworcflow visuele marketing en beeldcommunicatieyperlaancommunicatieadvies_logo_xxs